İnternette nasıl reklam verilir


İnternet reklamları nasıl verilir, Facebook'da reklam verirken nelere dikkat etmeliyiz, Google reklamları ve internet reklamcılığı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Detay ve Fiyatlandırma için AY REKLAM

internetreklamyontemleri@gmail.com

Facebook Reklam Hesabınız Donduruldu mu?

Facebook Reklam Hesabı Ayarları / Facebook Reklam Hesabı Oluşturma

Facebook'un yıllar içinde hızlı yükselişi ve dünya devi bir marka haline gelmesi şüphesiz çok sıkı bir çalışma, doğru planlama sayesinde gerçekleşmiştir. Her gün milyarlarla ifade edilecek düzeyde insanın facebook üzerinde online olup vakit geçiriyor olmasıyla birlikte facebook artık sanal dünyanın vazgeçilmez bir aktörüdür. Dolayısıyla bu denli büyük kitlelerin bir araya geldiği bir platformda reklam vermek irili ufaklı tüm işletmeler ve kendi ağını oluşturmak isteyen bireysel yayıncılar tarafından kaçınılmaz bir istek oluyor.


Büyük bütçeleri olan ve kendi içinde sosyal medya uzmanları barındıran işletmeler reklam stratejilerini oluşturmakta ve yönetmekte genellikle başarılı olabiliyorlar. Ancak bu, facebook reklamları verebilmek için yüksek bütçeler ve deneyimli kadrolar olmadan da bunu yapamayacağımız anlamına gelmiyor.


Facebook internet reklam paketleri ve çeşitli reklam verme modelleri facebook ağında yer alan her kullanıcı için açık durumda. Facebook reklamı vermeye nereden başlamanız gerektiğine burada değinmiştik. Ancak bir çok kişi facebook reklam hesabı oluşturduktan ve ilk reklamlarını aktif ettikten sonra "facebook reklam hesabınız donduruldu" şeklinde bir uyarı ile karşı karşıya kalıyor ve hesabını tekrar aktif hale getiremiyor.

Facebook reklamınızın dondurulmaması için dikkat etmemiz ve izlememiz gereken bazı noktalar var. Burada biraz bunlardan bahsedeceğiz.

Adım Adım Facebook Reklam Kritiği

1. Öncelikle reklam vermek istediğiniz facebook hesabına bir cep telefonu numarası ekleyerek hesabınızı onaylayın.

2. Sırasıyla Facebook ayarlar / ödemeler / hesap ayarları / ödeme yöntemi ekle adımlarından ilgili hesabınıza kullanılabilir ve minimum 50 TL kullanılabilir limiti olan bir kredi kartı ekleyin ve bir iki gün herhangi bir işlem yapmadan bekleyin. Bankalar aracılığı ile oluşturmuş olduğunuz sanal kartları da burada rahatlıkla kullanabilirsiniz. (Limitinin olmasına dikkat ediniz.)

3. Evet buraya kadar olanları sırasıyla gerçekleştirdik ve sıra facebook reklamı oluşturma işlemine geldi. Bu adımda facebook reklam yöneticisi aracılığının yönergelerini takip ederek reklamlarımızı işletmemizin tanıtımını en iyi yapacak şekilde düzenliyor ve reklamı başlatabiliyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken bir önemli husus da, ilk defa reklam oluşturduğumuz için bütçeleri düşük tutmak olacaktır. Sonrasında reklam bütçenizi günlük olarak kademeli bir şekilde arttırıp dilediğiniz kadar reklam verebilirsiniz.

4. Facebook, ödemelerinizi düzenli yaptığınız sürece ve olağan dışı bir durum görmediği sürece hesabınızı dondurmaz ve reklam verme işleminize devam edebilirsiniz.

Tüm bunlara rağmen facebook hesabınız donduruldu ise facebook ile iletişime geçip kimliğinizi ve ödeme yöntemlerinizi doğruladığınız takdirde hesabınız tekrar aktif edilecektir.

Sorun Çıkması Durumunda Tavsiyeler:

* Kimliğinizi doğrulamanıza rağmen açılmayan hesaplar için facebook ile tekrar tekrar iletişime geçip çözüm isteğinizi yenileyin.

* Ön ödemeli yeni bir hesap oluşturarak reklam vermeyi deneyin. (Sonrasında ön ödemesiz hesaba geçiş yapılamayacaktır.)

* Facebook kurumsal reklam hesabı açmayı deneyin.

* Son olarak facebook reklamı veren şirketler ya da internet reklam paketleri konusunda rehberlik edebilecek olan şirketlerle temasa geçebilirsiniz.

Paylaş Google

About Ay Reklam İletişim

Ay Medya Reklam İletişim Hizmetleri
    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 yorum:

  1. Tesekkurler, yararli bir anlatim olmus.

    YanıtlaSil
  2. facebookta ayrıntılı reklam ayarlarını bulamadım

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten süper bir yer herkese tavsiye ederim. Fırsatı kaçırmayın.

    YanıtlaSil
  4. guzel bılgı elınıze saglık

    YanıtlaSil
  5. cok guzel anlatim olmus bukadar guzel anlatiminizdan dolayi tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  6. çok faydalı ve güzel bir yazı olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. kaliteli ve acıklayıcı bir paylaşım teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. yararlı bir yazı olmuş

    YanıtlaSil